Background Image

Voorbehandelen

Zoals bij het bouwen van een huis eerst een stevige fundering moet worden gemaakt, dient er ook voorafgaand aan iedere oppervlaktebehandeling een goede voorbehandeling plaats te vinden. Onthechting en corrosie zijn vaak de oorzaak van een slechte ondergrond. De kwaliteit van de voorbehandeling bepaalt de kwaliteit van het eindproduct.

Mechanisch of chemisch: Moffelindustrie van Egmond beheerst het proces en zorgt voor de juiste voorbehandeling.

Chemische voorbehandeling

voorbehandelen_surtec650

Voor de chemische voorbehandeling beschikken wij over een badenreeks. De kwaliteit van de procesbaden wordt dagelijks gecontroleerd en bijgesteld. Door middel van chemische analyse monitoren wij de parameters en zorgen voor een beheerst proces van constante kwaliteit.

 

Chromateren

Voor de vervanging van het hexavalente (zeswaardig) chromateren hebben wij de laatste jaren veel alternatieven getest. Uitgangspunten bij onze zoektocht waren de kwaliteit van de corrosiebescherming op ongecoate ondergrond en adhesie van organische coatings. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de driewaardige chroomaatpassivering Surtec 650.

Tot het wettelijk toegestane moment kunnen wij nog zeswaardig chromaat verwerken, maar inmiddels behandelen we ruim 80% van de producten met Surtec 650. Dit product voldoet aan MIL-DTL-81706 en MIL 5541. Bovendien heeft het een lage contactweerstand die overeenkomt met elektrische geleidbaarheidseisen op aluminiumsubstraten: MIL DTL -81706 class 3.

 

Mechanische voorbehandeling (stralen )

voorbehandeling_stralen

Wij reinigen het oppervlak tot de vereiste reinheid door middel van stralen. Hiermee vergroten wij tevens het hechtingsoppervlak. Voor de mechanische voorbehandeling hebben wij de beschikking over meerdere hoogwaardige straalinstallaties.
Voor non ferro-metalen zoals roestvaststaal en aluminium stralen wij met glasparel. Dit gebeurt in een machine en ruimte waar geen metaalhoudende straalmiddelen worden gebruikt.

Daarnaast stralen wij met aluminiumoxide voor overige toepassingen.

Straalcabine

 

 

 

 

 

 

 

 

Processen

Van Egmond | High end surface Treatment.

Interesse? Neem contact met ons op.